QLS - BILINGUAL LIFE

QLS

Bilingual Life

Πρότυπο Προσχολικό Πρόγραμμα Διγλωσσίας

Το Δίγλωσσο Προνηπιακό Πρόγραμμα  βοηθά τα παιδιά 3 ετών έως 7 ετών να γίνουν δίγλωσσα φυσικά μέσα από το παιχνίδι σε νεαρή ηλικία. Συνιστά την καθημερινή επαφή με τη γλώσσα στο σπίτι μέσω πλατφόρμας αλλά και σε εκπαιδευτικό χώρο από την ηλικία των 4. Εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού με μεγάλη απήχηση και στην Ελλάδα έρχεται πρώτη φορά να εφαρμοστεί στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών  QLS.

Συνδυασμός  Σχολείου – Οικογένειας

Το πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης παρέχει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για τους δασκάλους, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν αγγλικά μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων με χαρακτήρες και τραγούδια.

Το σπίτι και το σχολείο δουλεύουν μαζί για να δώσουν σε κάθε παιδί την ευκαιρία να έχει δίγλωσσο μέλλον. Οι γονείς απλά  καλούνται να ενθαρρύνουν  τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν  τις ταινίες στο σπίτι… ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BILINGUAL LIFE;

Το QLS Bilingual Life οδηγεί το παιδί στη ταυτόχρονη διγλωσσία μέσα από παιγνίδια και τραγούδια βασισμένα σε ιστορίες και ήρωες που δημιουργούν συναισθηματικούς δεσμούς με το παιδί.
Η καθημερινή επαφή με την αγγλική γλώσσα στο σπίτι παράλληλα με την καθοδήγηση και υποστήριξη από εκπαιδευμένο καθηγητή στο χώρο μας δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να εξελιχθεί σε φυσικό ομιλητή.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ;

Η πρώιμη ταυτόχρονη διγλωσσία επιτυγχάνεται όταν ένα παιδί έχει σημαντική και ουσιαστική έκθεση σε οποιαδήποτε γλώσσα από τη γέννηση του μέχρι τη σχολική ηλικία. Οι μαθητές που ακολουθούν το πρόγραμμα αυτό, έχουν μία φυσική εξέλιξη στη γλώσσα με όλα τα οφέλη της διγλωσσίας στη μετέπειτα ζωής τους.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ;

Οι γονείς απλά  καλούνται να επιβραβεύουν  την προσπάθεια του παιδιού στην καθημερινή χρήση του συναρπαστικού εκπαιδευτικού υλικού.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;

Σκοπός του είναι να δώσει σε όλα τα παιδιά πρόσβαση στη διγλωσσία ώστε να μπορούν να γίνουν ανεξάρτητοι, δίγλωσσοι μαθητές μέχρι την ηλικία των 7 ετών.
Οι εγκέφαλοι των παιδιών έχουν σχεδιαστεί για να μαθαίνουν εύκολα πολλές γλώσσες μόνο από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των επτά ετών. Μετά από αυτό, το “παράθυρο” της γλώσσας στον εγκέφαλο κλείνει, έτσι οι γλώσσες μαθαίνονται με βάση τη λογική επεξεργασία και δεν απορροφώνται φυσικά. Η ηλικία επτά είναι η αρχή του τέλους για τη φυσική εκμάθηση της γλώσσας, γι ‘αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεκινούν νωρίτερα.

Συμμετοχή Γονέων

Με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, οι γονείς δεν χρειάζεται να μπορούν να διδάξουν. Ο ρόλος τους είναι να μοιράζονται, να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν. Πολλοί γονείς μαθαίνουν με τα παιδιά τους μέσω της προσέγγισης του προγράμματος «Μάθε να μάθω».

Ύλη

Οι μαθητές στο Πρόγραμμα θα γνωρίσουν τα βασικά των αγγλικών ήχων, δομών, λεξιλογίου της ηλικίας τους και βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας πριν πάνε στο σχολείο. Οι μαθητές που ακολουθούν το πρόγραμμα θα μάθουν γρηγορότερα λεξιλόγιο, θα μάθουν να διαβάζουν στα αγγλικά πιο εύκολα και γενικότερα θα έχουν μια φυσική εξέλιξη στην εκμάθηση της γλώσσας. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα νωρίτερα, καθώς γίνονται δίγλωσσοι αναγνώστες και ομιλητές, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια μελέτης.

Τελευταία Νέα του QLS - BILINGUAL LIFE

QLS’s Second “Christmas Tea with Lucinda Dickens Hawksley”

QLS’s unique literary online event, featuring acclaimed author and descendant of Charles Dickens, Lucinda Dickens Hawksley, returned last Christmas for yet another festive afternoon tea. Students of all ages from 42 schools, members of the QLS Pan-Hellenic Network of foreign …

Jump

JUMP. Άλμα στη διδασκαλία των αγγλικών! Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Δικτύου Ανεξάρτητων Κέντρων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services) και της JUMP. Η μέθοδος QLS – JUMP απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 ετών, εστιάζεται στη συστηματική διδασκαλία των …

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 4 SCHOOLS ΤΗΣ ΕΠΑΦΟΣ

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλη του QLS

Σας ενδιαφέρει το QLS - Bilingual Life ?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για περισσότερες πληροφορίες.

Μόνιμες Συνεργασίες του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS