QLS DEBATE CLUB & QLS Online School Debate Festival

DEBATE.
Tο σημαντικότερο πανεπιστημιακό αγώνισμα παγκοσμίως.

Τα debate (αγώνες επιχειρηματολογίας), το σημαντικότερο πανεπιστημιακό αγώνισμα παγκοσμίως, διευκολύνει την συμμετοχή των σπουδαστών σε μια απαιτητική αλλά παράλληλα εποικοδομητική και συναρπαστική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας  « τις λέξεις σαν όπλα τους».

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος όμως το debate έχει πολλαπλά οφέλη

Ενθαρρύνει την σωστή έρευνα, η οποία ανοίγει ένα παράθυρο σε θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Βελτιώνει την κριτική σκέψη και την ικανότητα των σπουδαστών να εκφράζουν τις ιδέες τους σε κοινωνικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Επίσης οι συμμετέχοντες εργάζονται σε ομάδες και εξοικειώνονται με το δημόσιο διάλογο, μαθαίνουν να απευθύνονται σε ακροατήριο, να παρουσιάζουν, και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα και ορθά τεκμηριωμένα επιχειρήματα, κάτι που οδηγεί στην βελτίωση της ικανότητας του λόγου και των δεξιοτήτων επικοινωνίας τόσο στη μητρική όσο και στην ξένη γλώσσα.

Άλλα οφέλη:

 • Κριτική σκέψη
 • Παρουσίαση
 • Δημιουργική Σκέψη
 • Οργάνωση
 • Πειθώ
 • Δημόσια Συζήτηση
 • Πνεύμα Συνεργασίας
 • Αρχηγί
 • Λήψη Αποφάσεων
 • Ψηφιακό Αλφαβητισμό
 • Έρευνα
 • Ανάλυση
 • Αξιολόγηση

Η ακαδημαϊκή ομάδα του QLS  προχώρησε στην δημιουργία του QLS DEBATE CLUB (2016) και ακολούθησαν τα επιτυχημένα Διαδικτυακά QLS Debate Festivals στην αγγλική γλώσσα, αρχικά Πανελλαδικά (2017 & 2018) και το 2019 με τη συμμετοχή Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΟΡΤΙΜΑ της Βουλγαρίας.

Tο QLS πρώτο εισήγαγε και υλοποίησε τα διαδικτυακά DEBATES στην αγγλική γλώσσα στην Ελλάδα φέρνοντας σε επαφή ομάδες μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν με φυσική παρουσία, ξεφεύγοντας έτσι από τα στενά όρια του σχολείου τους και καταρρίπτοντας περιορισμούς κόστους, ή απώλειας ωρών διδασκαλίας αλλά και μετακινήσεων σε άλλους νομούς, νησιά ή και χώρες

Μετά τη Βουλγαρία πέντε ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή  στο QLS ONLINE DEBATE FESTIVAL για το 2020. Έτσι πολύ σύντομα οι μαθητές των σχολείων QLS θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να επιχειρηματολογούν με άλλα σχολεία όχι μόνο γειτονικών χωρών αλλά και από την ευρύτερη παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρωτοπόρο αυτό project του QLS βραβεύτηκε πανελλαδικά το Μάιο 2019 στα EDUCATION LEADERS AWARDS.

Τα σχολεία QLS, βλέπουν μπροστά και ετοιμάζουν τους μαθητές τους για τις δεξιότητες που θα χρειαστούν στον πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό εργασιακό τους χώρο τον 21ο αιώνα!

Η εξέλιξη του QLS ONLINE DEBATE FESTIVAL 2016-2019

Ανθρώπινοι πόροι QLS 2016 2017 2018 2019
Κέντρα Ξένων Γλωσσών 3 12 18 27
Ομάδες 3 24 36 44
4 ομάδες από Βουλγαρία
Συμμετέχοντες μαθητές (debaters) 9 72 108 132
Μαθητές ερευνητές (researchers) 6 48 72 98
Επίπεδα (CEFR) C2 B1, B2, C1/C2 B1, B2, C1/C2 B1, B2, C1/C2

HASHTAGS

Δείτε το πλούσιο έργο μας στο διαδίκτυο μέσω των hashtags

#QLSDebateFestival #QLSDebateClub #QLSDebates

Τελευταία Νέα του QLS DEBATE CLUB & QLS Online School Debate Festival

QLS’s Second “Christmas Tea with Lucinda Dickens Hawksley”

QLS’s unique literary online event, featuring acclaimed author and descendant of Charles Dickens, Lucinda Dickens Hawksley, returned last Christmas for yet another festive afternoon tea. Students of all ages from 42 schools, members of the QLS Pan-Hellenic Network of foreign …

Jump

JUMP. Άλμα στη διδασκαλία των αγγλικών! Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Δικτύου Ανεξάρτητων Κέντρων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services) και της JUMP. Η μέθοδος QLS – JUMP απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 ετών, εστιάζεται στη συστηματική διδασκαλία των …

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 4 SCHOOLS ΤΗΣ ΕΠΑΦΟΣ

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλη του QLS

Σας ενδιαφέρει το Αγώνισμα Debate Club?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για περισσότερες πληροφορίες.

Μόνιμες Συνεργασίες του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS