QLP - QLS Learning Profile

QLP-banner

Το QLS για άλλη μια φορά πρωτοπορεί με το
QLP -QLS LEARNING PROFILE, ένα Πρόγραμμα Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας που εφαρμόζει στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μέλη του Δικτύου του.

Το QLS πάντα συμπορευόμενο με τις απαιτήσεις της εποχής, προετοιμάζει τα παιδιά για έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Οι έντονοι ρυθμοί που καταγράφονται καθημερινά καθιστούν άμεση την ανάγκη για τους μαθητές να γνωρίσουν την προσωπικότητά τους, καθώς και τον τρόπο που μαθαίνουν ευκολότερα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έμφυτα χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Η δυνατότητα να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτή την πολύτιμη γνώση προκύπτει από τη συνεργασία μας με την επιστημονική ομάδα της Computer Academy που έχει αναπτύξει την ψυχομετρική σειρά ΑΡΙΣΤΟΝ. Η συγκεκριμένη σειρά είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακών ερευνών στην Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι πάντα να προσφέρουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα μεγαλύτερα οφέλη από την εκπαιδευτική διαδικασία. Για το σκοπό αυτό θα χορηγήσουμε στους μαθητές το QLP TEST by ARISTON.

Το QLP TEST είναι ένα ψυχομετρικό τεστ διάγνωσης του μαθησιακού προφίλ του ατόμου. Διερευνά τους εναλλακτικούς τύπους ευφυΐας που διαθέτει ο κάθε μαθητής και σύμφωνα με το ποιοι είναι περισσότερο αναπτυγμένοι, παρουσιάζει ενδεικνυόμενους τρόπους μελέτης, αλλά και εξατομικευμένης διδασκαλίας. Ο μαθητής, γνωρίζοντας τους ιδιαίτερους μαθησιακούς του τύπους και τον τρόπο που προσλαμβάνει και επεξεργάζεται τις γνωστικές πληροφορίες, «μαθαίνει πώς να μαθαίνει».

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα του QLS Learning Profile με την καθοδήγηση του εκπαιδευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, βοηθούν τους μαθητές να

Ανακαλύπτουν και εκμεταλεύονται σωστά τα δυνατά τους σημεία.

Προσδιορίζουν εξατομικευμένες τεχνικές μελέτης.

Αποφεύγουν την αναποτελεσματική κουραστική μελέτη.

Συστηματοποιούν το διάβασμα τους.

Μην αγχώνονται για τα μαθήματα τους.

Βρίσκουν τα κύρια σημεία του μαθήματος.

Μπορούν να διαβάζουν σε πολύ λιγότερο χρόνο από πρίν.

Έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ.

Το Τεστ γίνεται στον Υπολογιστή του κάθε Κέντρου Ξένων Γλωσσών με κωδικό που δίνεται σε κάθε μαθητή μας. Χρειάζεται 30-45 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ο μαθητής απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων στον υπολογιστή και λαμβάνει –σε μερικές ημέρες- την επίσημη αξιολόγηση και το μαθησιακό του προφίλ από το ΑRISTONTest.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Οι καθηγητές μας έχουν λάβει εκπαίδευση για να διδάσκουν προσαρμόζοντας την διδασκαλία τους στο μαθησιακό προφίλ των μαθητών της τάξης τους. H γνώση του μαθησιακού προφίλ των μαθητών μας, δίνει την δυνατότητα στον καθηγητή να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μαθητή ώστε να πετύχει καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα.

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟ QLS LEARING PROFILE

Μέσω του τεστ ARISTON/QLS Learning Profile το παιδί θα λάβει απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει και θα αυξήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ρυθμό μάθησής του. Έτσι θα ωφεληθεί και στο σχολείο του αφού θα γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μαθαίνει καλύτερα. Μη ξεχνάτε! Όλοι είμαστε σε θέση να μάθουμε και να διαπρέψουμε, αρκεί να μας δοθεί η γνώση με τον τρόπο που μαθαίνουμε!

Το QLP (QLS Learning Profile) είναι σταθμισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και είναι διαθέσιμο σε 11 γλώσσες: Αγγλικά , Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Ουγγαρικά, Βουλγαρικά, Ρωσικά, Σερβικά, Τουρκικά, Μογγολικά.

Κάνε τώρα το QLP Τεστ

και βρες

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Τελευταία Νέα του QLP

QLS’s Second “Christmas Tea with Lucinda Dickens Hawksley”

QLS’s unique literary online event, featuring acclaimed author and descendant of Charles Dickens, Lucinda Dickens Hawksley, returned last Christmas for yet another festive afternoon tea. Students of all ages from 42 schools, members of the QLS Pan-Hellenic Network of foreign …

Jump

JUMP. Άλμα στη διδασκαλία των αγγλικών! Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Δικτύου Ανεξάρτητων Κέντρων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services) και της JUMP. Η μέθοδος QLS – JUMP απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 ετών, εστιάζεται στη συστηματική διδασκαλία των …

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 4 SCHOOLS ΤΗΣ ΕΠΑΦΟΣ

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλη του QLS

Θέλετε να βρείτε το εκπαιδευτικό προφίλ του παιδιού σας?

Επικοινωνήστε με το κοντινό σας κέντρο ξένων γλωσσών.

Μόνιμες Συνεργασίες του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS