Εξετάσεις Cambridge στην Κορυφή της Σκάλας

Οι εξετάσεις αγγλικών του πανεπιστημίου Cambridge για μαθητές που έφθασαν στα ανώτερα επίπεδα γλωσσομάθειας, τα οποία αντιστοιχούν στα Β2, Γ1 και Γ2 του CEFR είναι το FIRST (γνωστό ως FCE) το ADVANCED (γνωστό ως CAE) και το PROFICIENCY (γνωστό και ως CPE) . Οι εξετάσεις αυτές δημιουργήθηκαν από το Cambridge English και έχουν στόχο να δώσουν πιστοποίηση του επιπέδου γνώσης των αγγλικών, η οποία θα χρησιμεύσει σε πανεπιστημιακή ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Αγαπητοί γονείς,

Τα ανώτερα σκαλιά στην γνώση μιας γλώσσας, όπως αυτά καθορίστηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι τα, Β2, Γ1 & Γ2 τα οποία και αποτελούν εκείνα τα επίπεδα γνώσης που είναι απαραίτητα στον καθέναν από μας για επαγγελματική ή επιστημονική εξέλιξη.

Το καθένα από αυτά τα σκαλιά περιγράφουν με ακρίβεια όσα μπορεί κανείς να κάνει στις πιο κάτω γλωσσικές δεξιότητες στο συγκεκριμένο επίπεδο:

  1. Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening).
  2. Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading).
  3. Εκφορά προφορικού λόγου (Speaking).
  4. Σύνταξη γραπτού λόγου (Writing).

Για την πιστοποίηση αυτής της γνώσης προσφέρονται εξετάσεις από διάφορους εξεταστικούς φορείς που στόχο έχουν να αποδείξουν ότι ο μαθητής κατέχει τις παραπάνω δεξιότητες στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Το Cambridge είναι παγκοσμίως ο πιο καταξιωμένος εξεταστικός φορέας και οι εξετάσεις που προσφέρει στο κάθε επίπεδο είναι αναγνωρισμένες από τα πλείστα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και από εκατοντάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Επειδή η πιστοποίηση έχει τόση αξία όση και ο φορέας που την υπογράφει σας καλούμε να επιμείνετε για τη συμμετοχή των παιδιών στις εξετάσεις Β2 – FIRST, C1 – ADVANCED  και C2- PROFICIENCY αν επιθυμία σας είναι η απόκτηση ενός πιστοποιητικού αξίας για τώρα και στο μέλλον.

Με πολλές ευχές για καλή πρόοδο!

Το τμήμα εξετάσεων του QLS

Τρία Επίπεδα για την πιστοποίηση της καλής, πολύ καλής και άριστης γνώσης

Οι εξετάσεις διατίθενται σε τρία επίπεδα B2- First, C1 – Advanced και C2 – Proficiency και πιστοποιούν τα ανώτερα επίπεδα γλωσσομάθειας με τα οποία μπορείς κανείς να εργασθεί ή να σπουδάσει στο εξωτερικό. Έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά και με την ποιότητα που διακρίνει το Cambridge και αντιστοιχούν ακριβώς στα επίπεδα γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου για τις γλώσσες (γνωστό ως CEFR)

Β2 - FIRST (γνωστό ως FCE ή παλιά ως Lower)

Το First είναι οι εξετάσεις γλωσσομάθειας του Cambridge που βεβαιώνουν την καλή χρήση και γνώση της γλώσσας. Είναι διαθέσιμες τόσο σε ενήλικες, όσο και σε μαθητές και αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ, και δίνουν 30 μόρια σε αιτήσεις εργασίας στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εξετάσεις FIRST εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν τον ελάχιστο στόχο γλωσσομάθειας του κάθε μαθητή.

C1 - ADVANCED (γνωστό ως CAE)

Το Advanced είναι οι εξετάσεις γλωσσομάθειας του Cambridge που βεβαιώνουν την πολύ καλή χρήση και γνώση της γλώσσας. Είναι διαθέσιμες για ενήλικες και το πιστοποιητικό τους αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ δίνοντας 50 μόρια σε αιτήσεις εργασίας στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εξετάσεις ADVANCED αποτελούν την πρώτη γραμμή εξέλιξης και υπέρβασης της μαζικής γλωσσικής στόχευσης των μαθητών.

C2 - PROFICIENCY (γνωστό ως CPE)

To Proficiency είναι οι εξετάσεις γλωσσομάθειας του Cambridge που βεβαιώνουν την άριστη χρήση και γνώση της γλώσσας. Είναι διαθέσιμες για ενήλικες και το πιστοποιητικό τους αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ δίνοντας 70 μόρια σε αιτήσεις εργασίας στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εξετάσεις PROFICIENCY αποτελούν την κορύφωση στην πιστοποίηση γλωσσομάθειας και στόχος των μαθητών που πιστεύουν πραγματικά ότι η ξένη γλώσσα θα αποτελέσει στοιχείο καθορισμού της επαγγελματικής ή επιστημονικές τους εξέλιξης.

Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Cambridge για όλους τους μαθητές

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλη του QLS

Σας ενδιαφέρουν οι Εξετάσεις Cambridge?

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για περισσότερες πληροφορίες.

Μόνιμες Συνεργασίες του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS