Έτη Εθελοντισμού QLS & Εκπαιδεύσεις Anti-Bullying Ambassadors

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (2016-2030)

Ποιοτική Εκπαίδευση

Διασφαλίζουμε την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βίου μάθηση

Ισότητα των Φύλων

Επιτυγχάνουμε την ισότητα των φύλων και την χειραφέτηση
όλων των γυναικών και των κοριτσιών

Λιγότερες Ανισότητες

Μειώνουμε την ανισότητα εντός και μεταξύ των χωρών.

Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί

Προάγουμε τις ειρηνικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες, παρέχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη για όλους και οικοδομούμε αποτελεσματικούς θεσμούς σε όλα τα επίπεδα.

Από το 2002, το Δίκτυο QLS έχει επανηλειμμένως αποδείξει ότι απαρτίζεται από σχολεία που φροντίζουν να παρέχουν έμπνευση, καθώς επίσης και τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στους μαθητές τους για να γίνουν μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Το 2016, το QLS, αφουγκραζόμενο την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για πρόληψη και αντιμετώπιση του Bullying, πήρε την πρωτοβουλία να κάνει τη διαφορά και να δράσει με τρόπο καινοτόμο, δίνοντας νέα πνοή στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα πανελλαδικά με τα Έτη Εθελοντισμού QLS και τις Εκπαιδεύσεις Anti-Bullying Ambassadors. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει, καθώς μόλις 2 χρόνια μετά, το 2018, το μοναδικό βραβείο Education Leaders Awards που απονεμήθηκε στον τομέα της Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης στην κατηγορία της «Καταπολέμησης του Σχολικού Εκφοβισμού» είχε ως μοναδικό αποδέκτη το QLS. Την ίδια χρονιά, στα Βραβεία Voluntary Action, το QLS έλαβε και πάλι βραβείο στην κατηγορία «Εκπαίδευση» για την εθελοντική του προσφορά στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι πρωτοβουλίες του QLS εμπίπτουν στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ για επίτευξη έως το έτος 2030 και συγκεκριμένα στους στόχους Νο 4 «Ποιοτική Εκπαίδευση», Νο 5 «Ισότητα Των Φύλων», Νο 10 «Λιγότερες Ανισότητες» και Νο 16 «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί».

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ QLS
ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ANTI-BULLYING

Το 2016, εξασφαλίσαμε μία ακόμη ποιοτική παροχή την οποία τα σχολεία-μέλη του QLS διαθέτουν αποκλειστικά για τους μαθητές τους. Πρόκειται για το καινοτόμο πρόγραμμα AntiBullying Ambassadors (Πρεσβευτές) που αποτελεί τμήμα του Βρετανικού κοινωφελούς οργανισμού The Diana Award, ο οποίος θεσπίστηκε από τη Βρετανική κυβέρνηση το 1999 στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα για να συνεχίσει το εμβληματικό έργο που άφησε πίσω, με τη στήριξη του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας.

Μέσα σε μία ημέρα, οι μαθητές εκπαιδεύονται από Βρετανό απεσταλμένο εκπαιδευτή, μέσω ολιστικής, βιωματικής, εντατικής, αγγλόφωνης εκπαίδευσης, πάνω στις απαραίτητες δεξιότητες ζωής (life skills) για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Bullying. Με την ολοκήρωση της εκπαίδευσης, οι μαθητές είναι πλέον ικανοί να δράσουν θετικά στην κοινωνία και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στον περίγυρό τους. Επίσης, λαμβάνουν πιστοποιητικό, το οποίο φέρει την υπογραφή κύρους του οργανισμού The Diana Award και αποτελεί πολύτιμο προσόν καθώς ένα πλήρες βιογραφικό στον 21ο αιώνα είναι καλό να περιέχει και εθελοντική εμπειρία. Από την πλευρά τους, οι συνοδοί καθηγητές των μαθητών λαμβάνουν ξεχωριστή εκπαίδευση και έντυπο υλικό από τον εκπαιδευτή, έχοντας πρώτα παρακολουθήσει την ολοήμερη εκπαίδευση στο πλάι των μαθητών.

Χάρη στο QLS, η Ελλάδα  υπήρξε η 4η χώρα, μετά τα Νησιά της Μάγχης, τη Μάλτα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φιλοξενεί το μοναδικό αυτό πρόγραμμα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτος καρπός της συνεργασίας ήταν η εκπαίδευση και πιστοποίηση των πρώτων QLS Anti-Bullying Ambassadors επί ελληνικού εδάφους το 2017 με ολοήμερες εκπαιδεύσεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Αθήνα. Έκτοτε, έχουν υλοποιθεί συνολικά 7 εκπαιδεύσεις Anti-Bullying Ambassadors πανελλαδικά ανεβάζοντας τον αριθμό των Πρεσβευτών στους 210! Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018, στη χώρα μας, έκανε πρεμιέρα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Upskill το οποίο παρέχει περαιτέρω εκπαίδευση στους αποφοίτους του προγράμματος Anti-Bullying Ambassadors. Το έργο μας στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων συνεχίζεται δυναμικά με νέες εκπαιδεύσεις σε ετήσια βάση για όλα τα σχολεία-μέλη του Δικτύου.

Πολιτική Anti-Bullying QLS

Το 2017, το QLS πήρε την πρωτοβουλία να συντάξει την πρώτη κοινή Πολιτική Anti-Bullying πανελλαδικά (σε 2 εκδοχές: Student-friendly & για εσωτερική χρήση) εμπνεόμενο από την οδηγία του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας που την καθιστά υποχρεωτική σε όλα τα Βρετανικά σχολεία.

ΕΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ QLS

Τον Οκτώβριο του 2016, παράλληλα με την προετοιμασία του προγράμματος Anti-Bullying Ambassadors, εγκαινιάσαμε έναν νέο θεσμό, τo «Έτος Εθελοντισμού QLS» αποτελούμενο από δράσεις με στόχο την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού μέσω της καλλιέργειας του εθελοντισμού και της καλοσύνης. Το Έτος Εθελοντισμού 2016-2017 είχε θέμα το χαμόγελο με τίτλο Keep Smiling With QLS, το Έτος Εθελοντισμού 2017-2018, Be Kind With QLS”, ήταν αφιερωμένο στην καλοσύνη, το Έτος Εθελοντισμού 2018-2019 Be Mindful With QLS, αποτέλεσε μία εισαγωγή στην έννοια της ενσυνειδητότητας (Mindfulness), το Έτος Εθελοντισμού 2019-2020 “Be The Change With QLS”,  προέτρεπε τους μαθητές να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο, το Έτος Εθελοντισμού 2020-2021 “Be Yourself With QLS”, ενθάρρυνε τους μαθητές να είναι ο εαυτός τους , το Έτος Εθελοντισμού 2021-2022 “Be An Upstander”, ήταν αφιερωμένο στην υπερηφάνεια, ενώ το Έτος Εθελοντισμού 2022-2023 “Make A Difference”, ωθεί τους μαθητές να κάνουν την διαφορά. Ανάμεσα στις ετήσιες δράσεις που υλοποιούμε, είναι η πιστοποιημένη συμμετοχή μας στη Βρετανική Εβδομάδα Anti-Bullying, φιλανθρωπικές δράσεις, διαγωνισμοί και εορτασμοί.

HASHTAGS

Δείτε το πλούσιο έργο μας στο διαδίκτυο μέσω των hashtags

#QLSantibullyingambassadors #FromChildrenToChildren #KeepSmilingWithQLS #BeKindWithQLS #BeMindfulWithQLS #BeTheChangeWithQLS #BeYourselfWithQLS #BeAnUpstanderWithQLS #MakeADifferenceWithQLS #QLSantibullyingweek #QLSAntibullyingFest

PROMO VIDEOS

Τελευταία Νέα του Anti-Bullying Ambassadors

Εφημερίδα New Generations Τεύχος 3

Σας παρουσιάζουμε το τρίτο τεύχος της εφημερίδας New Generations κατά του σχολικού εκφοβισμού με ποικίλη ύλη για την αφύπνιση μικρών και μεγάλων! Επιμελημένη με φροντίδα από το QLS National Youth Board σε Αγγλόφωνη και Ελληνόφωνη έκδοση! Μπορείτε να έχετε μια …

Εφημερίδα New Generations Τεύχος 2

  Σας παρουσιάζουμε το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας New Generations κατά του σχολικού εκφοβισμού με ποικίλη ύλη για την αφύπνιση μικρών και μεγάλων! Επιμελημένη με φροντίδα από το QLS National Youth Board σε Αγγλόφωνη και Ελληνόφωνη έκδοση! Μπορείτε να έχετε …

3rd Online Anti-Bullying Festival by QLS

Η βραβευμένη πρωτοβουλία του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS επέστρεψε φέτος για 3η συνεχή χρονιά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου με ένα απόγευμα γεμάτο από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ζωντανή μουσική και κληρώσεις. Το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Anti-Bullying QLS διοργανώθηκε ως μέρος της …

Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλη του QLS

Σας ενδιαφέρουν οι εκπαιδεύσεις Anti-Bullying?

Επικοινωνήστε με το κοντινό σας κέντρο ξένων γλωσσών.

Μόνιμες Συνεργασίες του Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS