Η απόγονος του Charles Dickens, Lucinda Dickens Hawksley, στην Ελλάδα διαδικτυακά για το QLS!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν πιο νωρίς φέτος για 3.000 μαθητές του Δικτύου QLS από όλη την Ελλάδα που παρακολούθησαν τη διάσημη Βρετανίδα συγγραφέα και απόγονο του Κάρολου Ντίκενς, σε ένα μοναδικό online εορταστικό απογευματινό τσάι.

To 2020, που ο κόσμος της Λογοτεχνίας τίμησε την επέτειο 150 χρόνων από την απώλεια του μεγάλου Βρετανού λογοτέχνη Κάρολου Ντίκενς, το πολυβραβευμένο πανελλαδικό δίκτυο 37 κέντρων ξένων γλωσσών QLS διοργάνωσε μία αξέχαστη λογοτεχνική εκδήλωση με τίτλο “Χριστουγεννιάτικο Τσάι με τη Lucinda Dickens Hawksley“.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, οι μαθητές των σχολείων-μελών του QLS είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τετρασέγγονη του Ντίκενς, Lucinda Dickens Hawksley, διάσημη συγγραφέα και παραγωγό εκπομπών, σε 3 μοναδικές παρουσιάσεις, κάθε μία από τις οποίες ήταν ειδικά προσαρμοσμένη σε διαφορετικό γλωσσικό επίπεδο.

Η κα Dickens Hawksley, σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο, αποκάλυψε στους μαθητές τα πραγματικά γεγονότα που ενέπνευσαν τη φαντασμαγορική “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία“, μίλησε για τα παραδοσιακά Χριστούγεννα της Βικτωριανής εποχής και για τη ζωή του θρυλικού προγόνου της. Από την πλευρά τους, οι μαθητές απόλαυσαν το event προσηλωμένοι στις οθόνες τους, πίνοντας τσάι και ακούγοντας προσεκτικά την κάθε λέξη της καλεσμένης ομιλήτριας.

Στο τέλος της κάθε παρουσίασης υπήρξε άφθονος χρόνος για να απαντηθούν ερωτήσεις που οι μαθητές υπέβαλαν στην Αγγλική γλώσσα.

Το συγκεκριμένο event αποτέλεσε την εναρκτήρια δράση του QLS Book Club, ενός νέου δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να διαβάσουν και να ακούσουν κλασσικά λογοτεχνικά αριστουργήματα σε ψηφιακή μορφή, να τιμήσουν παγκόσμιες ημέρες Λογοτεχνίας και να συμμετάσχουν σε σχετικούς διαγωνισμούς.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εορταστικές κληρώσεις με παιχνίδια, προσφορά του QLS, και λογοτεχνικά βιβλία, προσφορά των εκδοτικών οίκων Express Publishing, Burlington Books και MM Publications.